Föredrag

Det har varit ett långt uppehåll i månadens info, men dels har jag arbetat utomlands och dels har jag hållit på med analyserna av föregående säsongs provtagning till min forskning. Båda har varit tidskrävande men mycket intressanta. Som alltid är det fler frågor än svar.

 

I januari var jag på den internationella stokonferensen i Leipzig där många av föredragen fortfarande fokuserade på diagnostik och behandling av livmoderinflammation/-infektion. Helt klart är att det finns många olika åsikter om detta. Det redovisas nästan aldrig hur många av dessa olika metoder leder fram till ett levande föl utan mer dräktighetsprocent. I slutänden är det fortfarande slutresultatet som räknas d v s att betäckningen/insemineringen leder fram till ett levande föl.

 

Den 3 mars kommer jag att hålla föredrag på Strömsholm om betäckning, dräktighet och fölning. Jag kommer att inkludera de senaste rönen från ovan nämnda konferens. För mer information v g se www.sleipnir.se. 

 

Den 27 mars kl 14-17 håller foderrådgivare Eva Dahlström och jag föredrag på Länsstyrelsen i Stockholm. För mer info, http://www.lansstyrelsen.se/stockholm/Sv/kalender/2012/Pages/fol-pa-vag.aspx

Här blir en kortare version av Strömsholmföredraget, men även en föreläsning om utfodring av det dräktiga stoet och det avvanda fölet. Nog så viktig.

 

Ofta när det är föredrag är det många mycket kunniga och initierade uppfödare som kommer, vilket naturligtvis är roligt. Det blir ofta kloka och bra frågor. De uppfödare som har hållit på länge och som tycker deras metod inte behöver förändras är naturligtvis inte lika sugna på att åka på kurs, men betänk att som hästuppfödare blir man aldrig fullärd. Ny kunskap är stimulerande!

 

Alla är hjärtligt välkomna!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Irma » Mugg:  ”Hej. Vår häst har torra mugg-krustor. Dom lever sas eget liv. Blir större o torr..”

  • Bjørn Boesgaard » Övervakning fölning. :  ”Der finss jo även en mer "lokal" lösning; SAFEMATE(R) fölningsalarm. Den reagere..”

Bloggarkiv